Friday 8 January 2016

PLACES TO VISIT IN CORSICA



Afgelopen zomer vertrok ik samen met mijn ouders voor twee weken naar Corsica. En wauw, wat is het een geweldig mooi eiland! We vertrokken met de auto naar de oostkust van Frankrijk en gingen vanaf daar met een van de welbekende 'Corsica Ferries' naar Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. We verbleven de eerste week in een mooi appartement in Porticcio, wat net onder Ajaccio ligt. En in de tweede week vertrokken naar de oostkust, een camping in Solenzara. We hebben zoveel gedaan in die twee weken op Corsica, dat het niet mogelijk is om alles te vertellen, haha. Daarom heb ik een lijstje samengesteld van de steden die je moet bezoeken als je op Corsica bent! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!





1. Bonifacio
Bonifacio is echt een prachtige, historische stad. Ook staat het bekend om de bekende huisjes die staan op rotsen. Bonifacio heeft hele leuke kleine straatjes, waar je zo verdwaald in kan raken. Een klein nadeel, voor de personen zonder conditie zoals mij, je moet best een klim maken om bij de rotsen te komen waar je de huisjes kan bewonderen. Mocht je nou wél een goede conditie hebben, kun je nog verder omhoog met de trappen van King Aragon en wordt je wel beloond met een prachtig uitzicht. (Al is het uitzicht vanaf de rotsen ook al heel indrukwekkend). En als je goed kijkt, kun je Sardinië zien liggen! Verder heeft Bonifacio ook een mooie haven, waar je je ogen kan uitkijken naar alle peperdure jachten die er staan. Langs de haven is een eindeloze rij van restaurantjes, waar je, onder andere, kan genieten van heerlijke mosselen. Kortom, Bonifacio is echt een bezoekje waard!



2. Bastia
Bastia ligt in het noorden van Corsica. Toen wij verbleven in Porticcio gingen we naar Ajaccio en vanaf daar pakten we de trein naar Bastia. De treinreis was echt super leuk om mee te maken. De route gaat door de bergen, waardoor je kan genieten van de prachtige natuur van Corsica. Doordat we door de bergen reden, ging de trein alleen wel heel langzaam, waardoor het een reis was van 4 uur (en ja, dan moet je óók nog terug). We vertrokken 's ochtends rond half acht en kwamen rond half twaalf aan in Bastia. Rond 4 uur vertrok de trein weer terug, wat betekende dat we een paar uur hadden om door te brengen in Bastia.
Bastia is net zoals Bonifacio een hele oude stad en zit vol met historie en kunst. Bastia heeft hele leuke (klim) straatjes en leuke cafeetjes. Ook heeft Bastia een hele oude haven, wederom met heel veel restaurantjes eromheen. Verder zijn er heel veel bezienswaardigheden! Helaas heb ik zelf niet zoveel kunnen genieten van Bastia zoals ik zou willen. Het was in de zomer echt extreem warm op Corsica, en daar kon niet altijd even goed tegen. Zo werd ik er die dag echt niet lekker van.


3. Porto Vecchio
Vergeleken met Bonifacio en Bastia, is Porto Vecchio een stuk moderner. Porto Vecchio zit vol met luxe restaurantjes en winkels. Toch is Porto Vecchio erg oud en zit ook vol geschiedenis. Zo werd in de 16e eeuw Porto Vecchio getroffen door malaria en was de stad vrijwel onbewoond. Na de Tweede Wereld Oorlog kon het pas weer permanent worden bewoond. In Porto Vecchio aten wij in een super schattig restaurantje, wat zich in een soort grot bevond. Erg leuk!



4. Ajaccio
Als de hoofdstad van Corsica kon deze natuurlijk niet op het lijstje ontbreken. Toch hebben wij Ajaccio niet echt bezocht. Zoals al eerder gezegd verbleven wij in een plaatsje net onder Ajaccio. We wilden wel een dag naar Ajaccio toe, maar het was zó onmogelijk om een parkeerplek te vinden, dat we het hebben opgegeven. Wel hebben we een mini sight tour van de stad gezien vanuit de auto, haha. Maar van wat ik ervan gezien heb, zou ik er zeker heen gaan!

Waar zouden jullie graag heen willen gaan?

Veel liefs,
Anouk

No comments

Post a Comment

© a few little moments
Maira Gall